2013. november 14., csütörtök

Kislánykánk kedd délután felöklendezett egy fehér féregszerű valamit, ami mozgott.. :((( Eddig is elég vékonyka volt, de a fiúhoz képest mindig is sokkal kisebb és törékenyebb, egyszóval nőies kis testtel rendelkezett, ezért eszembe sem jutott, hogy lehet benne ilyesmi. Egyáltalán mitől jönnek ezek beléjük? Csak lakásban voltak, soha ki sem tették a lábukat, hogy kaphatta meg?

Azonkívül, h ez undorító, gyorsan ki is akadtam, mert  nem bírok elviselni még egy a karjaimban haldokló macskát. Úgy gondoltuk, féregirtó kell neki, illetve akkor már mindkettejüknek. 

Van itt nem messze egy állatorvos, állatkereskedés, meg mindenféle, állatpatikával meg minden, ráadásul éjfélig nyitva is vannak. Természetesen ez nem így működik, ha nem volt még náluk az állat, akkor nem is vehetsz ott neki gyógyszert. Értem én a logikát, csak baromira nem tetszik.

Elmentünk egy gyógyszertárba, ott k. drágán vettünk nekik tablettát, és valamit amit úgy kell beadni, mintha bolhairtó lenne,, tehát a nyakukra kell csepegtetni. 

A tabletta 2 napja várja h összekeverve a kajájukkal megegyék.. undorodva köpte ki mind a kettő. Pedig nagyon sokáig semmi mást nem adtunk nekik, hátha megeszik, de nem. Ennyire nem lehet rossz?!  Vagy túl okosak, vagy túl elkényeztetettek. A folyadékot rájuk permeteztük, de nagyon nem vagyunk meggyőződve róla, hogy majd használ..

Ma észrevettem, hogy Nina orra egészen fehér.. A halott cicánk orra is az volt.. :(

De játszik, eszik, iszik, az ínye, a nyelve és a szája viszont továbbra is rózsaszínes, ja és  nózija nedves is.. De akkor is olyan vékony az arca, és mintha nem lenne annyi élet a szemében.. szerintem mégis orvoshoz kéne vinni őket, annál is inkább, mivel még nem kapták meg a védőoltásaikat, és Maxnak hamarosan befigyel egy kasztrálás is, mert e hónap végén félévesek lesznek..

Aggódom...    

2 megjegyzés:

  1. A féreg nem nagy szám, háromhavonta elvileg féregteleníteni kell a kis dögöket. Egyébként maguktól nem fogják megenni a tablettát. Szét kell feszíteni a szájukat, be kell tenni a tabit a nyelvük hátuljára, aztán össze kell szorítani a szájukat, amíg le nem nyelik. Ez cicáknál egy kétemberes feladat, és nem kell megijedni, ha elkezd habzani a szájuk (elég keresű az a cucc, a szagán is érezni). De egyébként azt is lehet még, hogy porrá zúzzátok, és tejfölbe keveritek, aztán a tejfölt az orrukra kenitek. Lenyalogatják. Állatorvosnál van még krémállagú féreghajtó is, az elvileg finom, és csak be kell nyomni a szájukba egy adagolóval. Csak az már 2000 forint... Szóval a cicákat ki kell cselezni.

    VálaszTörlés
  2. Megoldódott a probléma: egy virsliszerű tömörebb húsdarabkába beledugtuk, amit alig bírt kivárni, h kivegye a kezünkből, már el is tüntette.. szerintem észre se vette, h mást is lenyelt..

    Porrá zúzás is megvolt, csak macskakajába kevertem, de ez a tejfölös megoldás nagyon jól hangzik, elraktározom legközelebbre, köszi! :)

    VálaszTörlés