2013. november 27., szerda

Mindenki lelkesen várja a karácsonyt, de nekem per pillanat csak újabb problémát jelent. Nem tudom, h hozzam fel anyunak, lehet nem leszek otthon .. Nem mintha lenne bármilyen hagyományunk, nincs semmi extra, csak eszünk, ajándék, kész. Vagyis ajándék és kaja... Bár otthon ez egyébként is jellemző, h legyél otthon. Nincs oka, csak ne legyél máshol, mert miért lennél 'nem otthon' különben is.. De egyszerűen nem bírom kinyögni, h én lehet átmennék Ausztriába, nem, nem karácsonyra, ok karácsonyra, de ebben az egészben nem a karácsony a lényeg, mert azt nagyjából lesz..om. 

Ha nem megyek át karácsony előtt, akkor hozzájuk nagy valószínűséggel egyáltalán nem jutok el, mert vizsga január első hetében lesz, remélhetőleg, ezután várni kell a papírra, és addigra a másik felem szabija is elfogy, nem tudok vele elutazni, először a szüleihez, utána meg hozzá, haza. Mehetek megint vonattal, a szokásos kálvária, de előtte még valahogy meg kellene oldani ezt a hogyan mondjam meg anyukámnak dolgot.. 

Már megint ez a szokásos "mit fog szólni valaki" probléma.. 

Ja, balfék vagyok.

5 megjegyzés:

  1. Ha már megfogalmaztad, akkor már csak hangot is kell "adnod" a vágyaidnak. Inkább előbb, mint utóbb. Persze ez a legnehezebb, de tényleg a te életed, te boldogságod, amit szerintem egy szülő azért a saját nézőpontjai elé helyez jó esetben (bár nem ismerem a kapcsolatotokat, ez tény).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez úgy működik, h magamban megfogalmazom, és élőben előadom 3 tőmondatban, mert mi így kommunikálunk, apuval mindenképp, anyu meg barokkos körmondatokat gyárt falu-stílusban, amiben benne van a ki rákos, és/vagy halt meg, terhes, házasodik, kinek az élettársa stb stb. Ezek nem érdekelnek, vagy faggat, amit utálok mindenkitől...

      De egyébként nincs rossz kapcsolatunk, csak soha nem illettem oda, nem vagyok jobb, csak más.. Bonyolult, csak az onnan jött örökséggel élek, mint a "mit szólnak" és társai..

      Ezt lehet egy bejegyzésben kellene előadnom inkább..

      Törlés