2014. augusztus 1., péntek

Úgy tűnik a kupi egyszerűen ennek a lakásnak és az együttélésünknek a része.

Vagy bútor érkezik a szülőktől, vagy mi veszünk egyet, vagy valaki épp utazott, és a bőröndből alig tud kipakolni, mert nincs hova.

De! Ha 

  • feltesszük a polcot annak a szekrénynek a segítségével, ami már fél éve az előszobában áll, pedig csúnya fehér, és igazából a padlásra lett szánva; 
  • majd átpakolunk belőle a szép új (nem, mert használt) fa ruhásszekrénybe, ami egyelőre nagynak látszik, és talán megoldja a ruhák és még egyebek problémáját
  • a fehér szekrényt felcipeljük a padlásra végre, a helyére beállítjuk a szintén fa, és frissen (de nem újonnan) vásárolt cipős szekrényt, ami jelenleg az előszoba közepén áll a másik polc mellett felállítva, és épp csak el tudunk menni mellette
  • és az ágy végében fémvázra összehányt cipők is eltűnnek (attól is épp csak el lehet férni, mindig nekimegyek valaminek)..


..majd ekkor talán mondhatom, h rend van.

A kölyköket sajnálom kicsit, mert imádnak egyik szekrényről a másikra ugrálni, fent aludni, vagy bármit, de már utálom, h amióta itt vagyok, úgy érzem, mintha épp frissen költöztünk volna be. Persze az otthonról hozott, "mit szólnak, micsoda rendetlenség van"-érzés is közrejátszik, bár ide nem jön senki.

Kivéve most, mert jövő héten csütörtökön érkezik egy barátja Ausztriából, aki nem szereti az állatokat (hahó két macska), és az idegeneket (hahó én!). Négy napig marad, abból az egyik a péntek, amikor velem lesz. Khm. 

Addig még ott hever a vendégmatrac is a nappaliban, mert "minek tegyük el erre a két hétre" - mondta a leendő férjem. :D 

Hát így élünk mi. 

Ha anyukám egyszer közölné, hogy meglátogat, nem tudom, mit tennék. 
Itt nem lehet úgy rendet tenni, h arra ne forgatná a szemeit. Azzal egyszer jól felhúzott, mikor skype-on beszéltünk, és a háttérben látott dolgokat, és elkezdett sutyorogni Tesómnak, h rumli van.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a hálóban több papírdoboz is van a gyerekeknek a konvektor előtt, senkit nem zavar, ők meg élvezik.

Ezek a dolgok sokkal kevésbé idegesítenének, ha látnék rá esélyt, hogy valaha is rend lesz itt, és csak a babák után kell pakolnom. Mindig van valami.

Csak úgy érzem, senkit se lehet idehívni rendkívül hosszas előkészületek (kétnapos intenzív pakolás és takarítás) nélkül, és még akkor se néz ki jól a lakás.


4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Nálunk ez nem így működik, a vendégnek ki kell nyalni a seggét, mert mit szól.. :/

      A srácnál vicces lesz, ha a kölykök meglepik, mert egyáltalán nem szereti az állatokat állítólag. Ezek meg még csak nem is kutyák, nem tudok visszahívni őket :D

      Nem biztos, h teljesen belegondolt. :D

      Törlés
  2. Emlékszem gyerekkoromból arra az anomáliára, hogy ha mi mentünk vendégségbe, akkor mi alkalmazkodtunk, mert mi vagyunk a vendégek, és ha hozzánk jöttek vendégek, akkor is mi alkalmazkodtunk, mert ők a vendégek. Jó, ez emberfüggő volt, és akinél mi voltunk vendégek, az mindent megtett, hogy jól érezzük magunkat, de azért csak az volt, hogy 10-kor villany leó, mert ők olyankor már aludni szoktak, hiába szoktam én meg még olyankor olvasni, és ez ugyanígy volt akkor is, amikor ők jöttek. Fura dolgok ezek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez a vendégségben alig merünk megmozdulni, mert mit szólnak, ha vendégek vannak otthon nem merünk mozdulni, mert ők mit szólnak...

      Igen. Valahogy mindig mi vagyunk, akik nehogy már elengedjék vagy jól érezzék magukat. Azért nekem néha már sikerül. :)

      Törlés