2015. április 3., péntek

Ti mivel etetitek a cicáitokat? 

Váltogatom a különböző kajákat, de most bármit adok, semmi se tetszik nekik. A fiúnak megint be is lapult a hasa, pedig olyan sokat erőlködtem, hogy kikerekedjen végre. 

Rá különben is vigyázni kell, mert elég érzékeny, már megint fogköve van, az ínye se túl szép, a húga egy durva sebet ejtett a nyakán, konkrétan hiányzott belőle egy darab, tiszta vámpír ez a lány. Ő bezzeg majd kicsattan az egészségtől, az állatorvos is odavolt, hogy milyen kis stramm, gyönyörű rózsaszín íny, szép fogak, semmi seb. 

Ugyanazt eszik, egyformán bánok velük, sőt a fiúra még jobban is figyelek, épp a fentiek miatt. Lehet ő túl okos, kicsit butának kell lenni, hogy az ember (macska?) jól legyen. 

Nem tudom. 

10 megjegyzés:

  1. Én royal canin száraz táppal etetem a cicát, néha kap szaftosat is, de úgy látom, hogy az ínyének jobb, ha több szárazat kap.
    Anya cicája is sokat betegeskedik az ínyével, Stomorgylt szokott rá kapni, az mindig rendbe hozza.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem ismerem ezt a márkát egyáltalán. Még nem egyértelmű, hogy betegeskedés lesz ez, legalábbis az orvos szerint, később lehet, de egyértelműen gyengébb a fiúé.

      Törlés
  2. az enyém ált. friskies vagy kitekat (vagy whiskas) száraz tápot kap. vagy ha ezek elfogynak itthon, akkor a vésztartalék s budgetet, amit két napig nem eszik meg, aztán az utolsó morzsáig beporszívózza. házi kosztot nem hajlandó, konzervet nem hajlandó, semmi mást nem hajlandó. ha kap ezek mellett alutasakosat is, akkor kihányja. ha elutazom, akkor viszont mindig hagyok neki alusat, érdekes módon ha mástól kapja, akkor nem lesz belőle hányás, fene se érti, mintha azt csak nekem tartogatná... fogkő nincs, has nagy :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még babakorukban kapták a whiskast elég lassan fogyott, ők inkább szaftos pártiak voltak, eddig legalábbis. Hányás eddig még csak a habzsolásból volt, és csak a lánynál, ő nem bír magával. :D

      Törlés
  3. a macska épp most törölte ki egy mozdulattal a kisregényemet, amit ide írtam. Szóval. A Félix alutasakos a kedvence, az eszi egyedül ami macskakaja, biztosn azért, mert ugyanolyan macska van a csomagoláson, ahogyan a Janek kinéz. Egyébként ő félig kutya ezért a kutyakaját részesíti előnyben, de minden mást megeszik ( sajt, palacsinta, ó és a spárga! imádja a spárgát!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem akarta, hogy kiadd a titkait. :)

      Ha M szüleinél vagyunk, ott nagyon lelkesek mindenre; az egész hatalmas ház tele van macskaedényekkel, és kajával (ez is megérne egy-két posztot), ha átjutnak az órisákutyán, ugranak mindenfélére; itthon válogatnak az utóbbi időben.

      Váltottam szárazat, most azt tömik ezerrel, több helyen is lehet venni, One a neve, még az illata is jó. :) Lehet ezért nem kell nekik mostanában a tasakos, pedig mindig váltogatom, sokféle van itthon, de már a kis Gourmet konzervkére se ugranak, pedig az volt a kedvencük. Nem tudom.

      Mindig kérnek a mi ennivalónkból, legalább szagmintát, az ízlésük teljesen különbözik, mint ők maguk is.

      Janka helyett most már Janek? :D

      Imádom a macskákat! :)

      Törlés
    2. Janka a neve, de ennek van egy története, amit annak idején le is írtam a blogon, hogy mi lánycicaként hoztuk el, elvittük megműttetni, ne legyenek kiscicák, erre a hülyék felvágták, és meglepődtek, hogy ez bizony nem nőstény. :) azóta hívjuk mindenhogyan, Janka, Janek, Matek.. és még tovább:)

      Törlés
    3. Emlékszem, már akkor is olvastalak, mikor hozzátok érkezett. Csak gondoltam a új nemhez új nevet is kapott. :D

      Törlés
  4. Ja és a kitekat száraztáp mindig ki van neki téve, így akkor jár rá, amikor csak akar.

    VálaszTörlés
  5. Royal Canint kap. szégyen ide vagy oda, de fajmacska, és a tenyésztő a lelkemre kötötte, hogy soha ne adjak neki Whiskas, Kitekat és egyéb hasonló minőségű tápokat. egyébként ő is hányós és sajnos nagyon kevés vizet iszik, ezért nálunk az egész nap kitett kaja és rájárás nem működik, mert az csak nassolás, így reggel és este kap meghatározott mennyiségeket (kevés nedveset és kevés szárazat egymás mellett), és két-három teáskanálnyi vizet még keverek hozzá pluszban.

    VálaszTörlés