2013. december 10., kedd

Múlt kedden, - még a hazautazásom előtti napon-, elvittük orvoshoz a gyerekeket. Ez egy komplexum: orvosi rendelő, éjszakai ügyelettel, gyógyszertár, és Fressnapf-szerű bolt bevásárláshoz. 

Szerencsénkre kértünk időpontot, így nem kellett túl sokat várni. Kicsit nyavalyogtak a hordozóban, mikor beültem velük a kocsiba, de az utazás nem tartott sokáig, gyorsan odaértünk, ahol az újabb döbbenet érte őket. A mellettünk lévő lány ölében egy ketrecben tengerimalacok voltak. Ilyen döbbent arcot és teljesen kikerekedett szemeket még soha nem láttam. Az egész szemük teljesen fekete volt, ráfejlődtek a hordozó réseire, emelgették a tappancsaikat: az az az ott, az meg mi a sz..r???

A doktornőtől odavoltunk, meg egy kicsit vissza is. A kölykök se féltek egyáltalán, pedig még oltást is kaptak, de azután is csak a sztetoszkópjával játszottak, körbenéztek a rendelőben, ami mellesleg olyan tiszta volt, hogy én is felfeküdnék az asztalára gond nélkül. Sokkal rosszabbra számítottunk, de nagyon jól viselkedtek.

Fiúcska 3,2, lányka 2,3 kg. Ezen eléggé meglepődtünk, nem gondoltuk, hogy már ilyen nehezek. Egyébként rendben vannak. Négy hét múlva újra oltást kell kapniuk, és védettek lesznek egy évre. 

De! Max golyói már akkorák voltak, hogy a kérdésünkre, miszerint sürgős lenne-e a kasztrálás, a doktornő olyan lelkesen bólogatott, hogy jobbnak láttuk az azonnal időpontkérést. Így végiggondolva 1-2 héten múlhatott, h még nem jelölte körbe az egész lakást. Kaptak kombinált szert is, ami mindenre jó, féreg, bolha és egyebek ellen is. Nem értettem azért mindent olyan jól. Ezt félévente kell ismételni. 

Fiacskánk  nagy napja ma jött el! Reggel kellett bevinni a rendelőbe és kettőkor lehetett érte menni. Vért is vettek tőle, aminek nem lett teljesen jó az eredménye, ez a műtétet nem akadályozta ugyan, de januárban megint meg kell ismételni, minden rendben van-e vele. Az orvos megnyugtatta, de azért aggódok kicsit.  Kapott egy chipet is, ennek nagyon nem örültem, nem igazán tudom megmagyarázni miért, talán mert nem akartam, h még többet szenvedjen, illetve nem tudom, milyen egyéb dolgokra lehet ezt még felhasználni. Kapott útlevelet is, illetve veszettség elleni oltást, így már ki lehet vinni az országból engedéllyel, 21 nap múlva. Bár ez 11 nap múlva mindenképp megtörténik, a teljesen illegális kishúgával együtt. Már háromszor átutaztak három országon, remélem nem pont most lesz belőle baj. Az orvos és az asszisztens is megdicsérte, hogy milyen bátor és ügyes volt, nem harapott, nem fújt, nem karmolt,  pedig mennyi mindenen átment. 

Láttam szegénykémet skype-on. Bújt nagyon, máskor meg alig lehet odacsábítani, csak ha ő is akarja. Szédelgett, feküdt. Lányka nyomult volna, hogy játsszanak, de erre még várnia kell. Remélem holnapra már jobban lesz. Még kontrollra is vissza kell vinni pénteken. 

'Nincsilány'-ra még várunk, hogy elkapja a szerelmi láz.. az ő tortúrája csak ezután jön. Gondolom ő is megkapja ezeket, de ettől a billogtól akkor is ki vagyok akadva. Ha nem vinnénk ki az országból rendszeresen, egyáltalán nem lenne rá szükség, de hát ez van, szegény babáim. 

Csak éljenek sokáig!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése