2015. június 27., szombat

Van egy kis gondunk.

A lánymacska belepisilt a szemünk láttára az egyik dobozba ahol aludni is szoktak. Ezt a kanapécsere, átpakolás, nagy jövés-menés számlájára írtuk, utána követtem egy darabig, tesz-e még hasonlót, és mindent átszaglásztam, de nem történt semmi. 

Egy héttel később, fura hangot hallok, ugyanez, csak most a papírszemétre csurgatott. Abba is belefekszenek egyébként, hova nem, ugye, macskák. A vér elhűlt bennem. M hátizsákjait ki kellett mosnom kb. 2 hónapja. Mind a kettőnek masszív macskapisi szaga volt. A csaj teljesen bolond is volt, bolond fekete szemekkel, picsog, és hisztizik stb. 

Mi van, ha rendszeresen ezt csinálja, de mivel én alig megyek ki a lakásból, észre se veszem, h mindennek macskahúgypisi szaga van. És mi vagyunk azok, akiknél valaki belép az ajtón, egyből érzi és be is hány, de mi nem, mert hozzá vagyunk szokva. 

Néha össze-vissza megyek, és szaglászok. Ez annyira undorító. Olyan büszke voltam, hogy soha nem csinálnak ilyesmit. Mi van, ha mind a kettő csinálja, és még csak észre se vettem?

A hátizsákot megint kimostam. :(

Nem tudom, mit tegyek. Van valami ötletetek?

Ő az:


16 megjegyzés:

  1. Ugye jól emlékszem, hogy már ivartalanítva van? mert ha nem, akkor szoktak ilyet csinálni a lánycicák (nálunk is volt a műtét előtt pár ilyen baleset). Mondjuk edzőtáskát mi sem merünk csak úgy elölhagyni, szerintem túl sok rajta az idegen szag és előfordul, hogy rápisiltek. Ezen kívül ha kifejezetten a papírra utazik, akkor dobozt egyenlőre elpakolni, papírszemetet elzárni és a Fressnapfban lehet kapni olyan sprét, aminek utálják a szagát, azzal a kritikus pontokat le lehet fújni (nyilván az egész lakást nem). Egyébként lehet, hogy a lakás átrendezése zavarta meg kicsit. És persze sok türelem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ivartalanítottak mindketten, fiú másfél, lény kicsit több mint egy éve. Nem igazán értem őt mert egyfolytában szeretgetve van, nincs olyan, ha elmegyek mellette ne simogassam, ölelgessem meg. Igényli is erősen. M nyakában lóg esténként, imádja.
      A hátizsák csak ilyen mindennapos munkábajárós.

      A papírszemét egy olyan napon volt, amikor elmentünk itthonról, hazaértünk, épp leültünk, és már nyomta is.

      Törlés
  2. Szerintem is megzavarta valami a nyugalmát, azért csinálja, hogy felhívja magára a figyelmet. Nálunk is minden cica ivartalanítva van, néha mégis becsúszik ilyesmi, főként amikor valaki, valami miatt megsértődik. A lány cicák sokkal hajlamosabbak rá, nekünk az öreglány (17 éves) még véres pisit is tud produkálni, ha nagyon kiakad valami miatt. Állatorvos kivizsgálta, semmilyen szervi baja nincsen, de ő is azt mondta, hogy pszichés alapon gyakori az ilyesmi. (másik lány cica akkor pisilt véreset, amikor a társa krónikus beteggé vált és rengeteget foglalkoztunk vele, ezért úgy érezte, hogy őt elhanyagoljuk, hát nekiállt véreset pisilni...) Mieink Uropetet kapnak, valamennyit talán segít a helyzeten. Ha tarthatatlanná válik a dolog, akkor létezik egy konnektorba dugható nyugtató hatású párologtató lötty, ami kedvezően hat a cicák pszichéjére, de mi még nem próbáltuk. Nehéz ügy ez a macskalélek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes módon a lány az, aki nem tűnt eddig érzékenynek. A fiú nagyon is az, mert szomorúan néz, ha a másikat dögönyözzük, meg ő nem ül az ölünkbe szerettetni magát, a lány viszont szó szerint rajtunk lóg, de úgy tűnik különösebben nem érdekli semmi. A fiú sokkal okosabb is. De lelke az elég nagy mind a kettőnek. :)

      Véres pisi? Nem semmi!

      Törlés
  3. Lehet, hogy megint 2x sikerül a hozzászólás akkor bocsi.
    Miénk ivartalanított 14 éves fiú, de ha pakolás van kifordul magából. A másik, ha én úgy látom tiszta és minden ok az alommal, de mégis valami nem tetszik neki. Akkor domestos, hintőport és tiszta homok.. Harmadik, ha megunja éjjel az alvást, és arra ébredek, hogy sarokba, konnektorba, akárhová akar pisilni. Akkor kómában csalogatom a lakás másik végébe lévő alomhoz:) A párologtató tényleg jó, én állatorvosnál vettem. Hát kb. ennyi jutott eszembe, meg persze ha ivartalanított akkor speciális táp, hogy ne legyen köve, de azt biztos tudjátok.
    Nekünk egyébként lakásban van és minden nap munka után, illetve hétvégén 1-2x levisszük a kertbe mint egy kutyát. Nyaralás ez miatt max 2 éjszaka amit elvisel nélkülünk, akkor csak lakásban és valaki eteti. Ennél több már nem megy, egyszer belepusztult majdnem. Szóval azt hiszem mi sem vagyunk normálisak, dehát családtag:) Gabi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hittem, már mindent hallottam, de konnektor???

      Olyan jó olvasni, hogy ennyi idősek már mások cicái, depressziósabb napjaimon mindig attól rettegek, hogy elveszítem őket, de most hogy írod ezt a köves dolgot, talán nem is gondoskodom róluk eléggé. Nem hallotta még erről. Milyen tápra van szükségük?

      Mi lakásban lakunk, eleinte gondoltunk rá, hogy időnként kivihetnénk őket a szabadba, de lehet utána nem akarnának bent maradni. Ha elmegyünk, szükség van valakire, aki itt van velük, de 3 éjszakát is elvoltunk úgy, h valaki csak etette őket, hosszabb időre nem is mernénk.

      Egyértelmű, hogy családtagok, ők a gyerekeink. :)))

      Törlés
  4. ha kutya lenne, arról tudnék mesélni. de a macskákhoz nem értek:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kutyákhoz meg én nem értek egyáltalán, bár abban sem vagyok biztos, hogy a macskákhoz igen, csak ennek a kettőnek ismerem a szokásait.

      Törlés
  5. A táp a royal canin urinary, bár elég húzós az ára, de megéri. Huzamosabb ideig lehet adni, bár volt olyan orvos aki szerint csak pár hétig de nincs emmi gond. Én egyébként folyamatosan figyelem sztem betegesen, de hallok több 20 évesről ami megnyugtató.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, utánanézek. Állatorvosnál lehet venni, vagy üzletben is? Felelősségteljes macskamama akarok lenni.

      Én is mindig figyelem őket, tapogatom, fogakat nézek. A fiúval vannak is gondok, sebek vannak a nyakán, újra és újra kikaparja, borzasztó, orvosnál is voltunk vele, a lányra fogtuk először, de szerintem nem is csinált semmit vele; fogköve is van pl. :( A lány majd kicsattan, a doktornő is épp ezt mondta, mikor nagy nehezen kiszedtük a ketrecből. A fiúért jobban aggódok emiatt, ő olyan kis érzékeny..

      Törlés
    2. Nagyon jók a Royal Canin gyógytápjai, a vesebeteg 14 éves cicánk a Renalt eszi és a gyógyszerekkel együtt nagyon szépen szinten tartja a vesefunkcióját. Mi a http://vetpluspatika.hu/ oldalról rendeljük a kaját és a gyógyszereket is, ez volt a legolcsóbb eddig, amit találtunk. Minden hónap utolsó szerdáján leadott megrendeléseket ingyen házhoz szállítanak :)

      Törlés
    3. Nagyon jók a Royal Canin gyógytápjai, a vesebeteg 14 éves cicánk a Renalt eszi és a gyógyszerekkel együtt nagyon szépen szinten tartja a vesefunkcióját. Mi a http://vetpluspatika.hu/ oldalról rendeljük a kaját és a gyógyszereket is, ez volt a legolcsóbb eddig, amit találtunk. Minden hónap utolsó szerdáján leadott megrendeléseket ingyen házhoz szállítanak :)

      Törlés
  6. Itthon állatorvosnál, kgra lehet venni, üzletben talán nagyobb kiszerelésben. A kajálását nézem mindig, ha az ok akkor minden rendben nyugi:) a többi csak apróság. Amúgy ő előtte kutyások voltunk, de mellette esélytelen:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek van köze az életkorhoz, mert a mieink még csak 2 évesek. Vagy már megelőzésként is ezzel kell etetni őket?

      Törlés
  7. főleg megelőzés, érdemes az ivartalanítástól

    VálaszTörlés